1 + 2 september 2018

Nieuws

Organisatie DijkenSport.nl verjongt

Soms is het tijd voor nieuw bloed in de organisatie. Niet alleen binnen het bestuur maar ook binnen de commissies.

Een ervaren en zeer betrokken bestuurslid, Jac van de Pol, heeft dit jaar afscheid genomen van het bestuur. Wij zijn hem heel dankbaar voor het vele werk dat hij in al die jaren voor ons heeft gedaan. En door de brand nog steeds doet.

Een nieuw bestuurslid is Gerard Kosters. Hij heeft ‘hulpverlening en inrichting start-finish locatie’ in zijn portefeuille.

Ook bij diverse commissies zijn er verjongingen te bespeuren. Maar liefst drie jonge vrijwilligers gaan zich inzetten om ook dit jaar DijkenSport.nl goed op de kaart te zetten.

Deze nieuwe krachten zijn:
- Diëgo Alblas, commissie Hardlopen;
- Nancy van Eck, commissie PR & Communicatie;
- Jelle Kosters, commissie Start/Finish en Verzorging.

Wij zijn heel blij met deze ontwikkelingen en wensen hen veel succes om samen weer een geweldig evenement neer te zetten.

Ambassadeur Maas en Waal in Beweging

Stichting Maas en Waal in Beweging is begin 2017 opgericht.
Sinds kort is DijkenSport.nl een van de ambassadeurs van deze stichting.

De stichting heeft als doelstelling om dagelijks bewegen en gezond eten en drinken voor alle inwoners van de gemeentes West Maas en Waal en Druten mogelijk en vanzelfsprekend te maken. De stichting ondersteunt initiatieven, die gericht zijn op gezonde leefstijl, met advies en koppeling met andere partners in de regio.

Op 30 mei jl. hebben ook wij onze bijdrage geleverd aan het symposium. De doelstelling van Maas en Waal in Beweging is om in 2022 de gezondste regio van Nederland te worden. Uit dit symposium zijn al zeer leuke initiatieven en activiteiten voortgekomen.

Voor meer informatie zie www.maasenwaalinbeweging.nl. Heeft u als inwoner leuke ideeën voor initiatieven die gezondheid bevorderen? Neem dan contact op via info@maasenwaalinbeweging.nl.

Dijkensport.nl in de brand, uit de brand

In maart heeft er een grote brand gewoed in het pand waar wij ons magazijn hebben. Sinds die tijd is een selecte groep vrijwilligers bezig geweest om duidelijkheid te verschaffen over wat er allemaal verloren is gegaan. Hierna kwam het herstellen en schoonmaken van materialen met beperkte schade en het vaststellen welke materialen opnieuw aangeschaft moeten worden.

Dit was een enorme klus. Deze werkzaamheden kwamen bovenop de werkzaamheden die al uitgevoerd worden om het evenement voor dit jaar weer voor te bereiden.

DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS die zich ook hier weer voor ingezet hebben
(en nog steeds doen)!

Actie medewerkers Rabobank

Rabobank Maas en Waal heeft intern een actie opgezet om te gaan wandelen voor Dijkensport. Van 18 juni t/m 22 juli tellen zij iedere stap die hun medewerkers zetten. Iedere stap is geld waard. Zo hopen zij een mooi bedrag op te halen om ons uit de brand te helpen.

In week 31 zullen de stappen geteld worden en wordt duidelijk hoeveel zij bij elkaar gewandeld hebben.

Wij waarderen deze actie enorm en zijn dankbaar voor zoveel hulp van vrijwilligers en sponsors!

Dijkensport present bij Open Maas en Waal

Op zaterdag 2 juni vindt Open Maas en Waal plaats. Bij verschillende bedrijven, scholen, gemeenten en verenigingen kun je deze dag een kijkje achter de schermen nemen. Ook wij doen mee! We laten je zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een groot evenement.

Je kunt ons vinden bij Moeke Mooren in Appeltern.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers

Bij zo'n grote organisatie kunnen wij uiteraard niet zonder de hulp van vele vrijwilligers. Vind je het leuk om duizenden deelnemers een geweldige en onvergetelijke dag te bezorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Kom op 2 juni gezellig even langs. We staan je graag te woord.

Sfeerimpressie DijkenSport.nl

Tijdens een eerdere editie van DijkenSport.nl is er een fantastisch filmpje gemaakt over ons evenement en onze veelzijdige regio. Het is een prachtige sfeerimpressie geworden waar we met recht trots op mogen zijn.

Het duurt nog precies 4 maanden voordat onze 19e editie is. Maar om alvast in de stemming te komen, nemen we je met dit filmpje mee naar het Land van Maas en Waal: het land van genieten, ontdekken, cultuur en ondernemen.

Bekijk hier de promofilm.

Beleef het mee in het weekend van 1 en 2 september!
Kom wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen, wielrennen en genieten!

Inschrijving wandelen & fietsen start 15-4

Het aftellen is weer begonnen. Op zondag 15 april om 8.00 uur start de inschrijving voor de Bourgondische onderdelen.

Ieder jaar is het voor de commissie Wandelen en Fietsen weer een uitdaging om mooie, vernieuwde en verrassende routes uit te zetten. En het is ze weer gelukt!

Bourgondisch Fruitwandelen
De routes blijven voor de deelnemers een verrassing maar wel kunnen we verklappen dat de start- en finishlocatie dit jaar bij de Wiel is. Ook dit jaar is er weer de keuze uit verschillende afstanden: 6 km, 11 km, 18 km en 27 km.

Bourgondisch Fruitfietsen
Fietsers kunnen kiezen uit een tocht van 45 of 65 kilometer. Ook de fietsroutes zijn hier en daar wat gewijzigd zodat je op nog meer mooie plekken in het prachtige Land van Maas en Waal gaat komen.

Limieten
Om op de routes voldoende ruimte voor iedereen te houden, hebben we limieten ingesteld. De limiet bij de wandelaars is 3100 deelnemers.
De limiet bij de fietsers is 900 deelnemers.
Zo gauw deze aantallen zijn bereikt, sluit de inschrijving. Vol is vol!

Inschrijven
Ga voor inschrijven naar deze link en ben erbij op 1 september!

Inschrijven voor Dijkensport 2018

Het is bijna zover...
Vanaf 1 april kan er weer ingeschreven worden voor de volgende onderdelen:

 • DijkenLoop (halve marathon, 10 kilometer (ook als bedrijvenloop) en 5 kilometer)
 • TrailRun (10 kilometer)
 • Jeugdlopen (650, 1300 en 1800 meter, voor jeugd van 1 t/m 12 jaar)
 • ColorRun (3 kilometer, voor jeugd van 12 t/m 19 jaar)
 • MTB tijdrit (individuele tijdrit voor jeugd van 7 t/m 14 jaar)
 • Wielrennen (ploegentijdrit van 36 km voor teams van 4 renners)
 • Skeeleren (vrije tocht van 42 kilometer)

Ga voor inschrijven direct naar de inschrijfpagina door te klikken op deze link.

Bourgondische onderdelen

Liefhebbers van het Bourgondisch Fruitwandelen en Bourgondisch Fruitfietsen moeten nog heel even geduld hebben. De inschrijving voor deze onderdelen start op zondag 15 april om 8:00 uur.

Start training DijkenLoop op 3-4

Op dinsdag 3 april begint de training voor de 19e Maas en Waalse DijkenLoop. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen.

Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen niveau-groep. Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10 of 21,1 km).

Voor meer info en opgave voor de training kun je contact opnemen met Marion van de Veerdonk (0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl)

Dijkensport gaat door ondanks brand

Afgelopen week heeft er een grote brand gewoed in het pand waar wij ons magazijn hebben. Hoogstwaarschijnlijk is bijna alles verloren gegaan. Echt verschrikkelijk, met name voor alle vrijwilligers en magazijnbeheerders die er ontzettend veel uren in gestopt hebben om alles netjes op te ruimen en te ordenen.

Maar we laten ons niet kisten en zetten er met z'n allen onze schouders onder om in het weekend van 1 en 2 september weer een geweldig evenement neer te zetten!

Lees hier het artikel in De Gelderlander.

Programma DijkenSport 2018

Het weekend van 1 en 2 september staat weer helemaal in het teken van DijkenSport.nl. Het duurt nog even maar we vinden het hoog tijd om het programma voor de 19e editie in 2018 bekend te maken.

Op zaterdag 1 september staan de veelgeprezen Bourgondische Fruitwandeltochten en Bourgondische Fruitfietstochten op het programma. Al wandelend en fietsend genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft.

Op zaterdagavond kan de jeugd tussen 12 en 19 jaar zich weer uitleven tijdens de ColorRun.

NIEUW in 2018: MTB tijdrit

Nieuw dit jaar is de MTB tijdrit voor de jeugd op zaterdagmiddag. Deze individuele tijdrit op mountainbikes is voor jongens en meiden tussen 7 en 14 jaar. Zij rijden over een grotendeels onverhard parcours rondom de Wiel.

Op zondag 2 september gaan als eersten de skeelers van start. Voor hen is een mooie en verbeterde recreatieve skeelertocht uitgezet. Er zijn onderweg verzorgingsposten en de afstand is 42 km (marathon).

Daarna klinken de startschoten van de hardlooponderdelen.
Hardlopers hebben de keuze uit:
- halve marathon
- 10 km bedrijvenloop
- 10 km individueel
- 5 km
- 2 km jeugdloop
- 1 km jeugdloop

Trailrun verplaatst

De TrailRun vindt dit jaar plaats op zondag op een nieuw parcours van 10 km. Start en finish zijn, net zoals bij de andere onderdelen, bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Deelnemers aan de TrailRun ontdekken de prachtige natuur van de uiterwaarden aan de Waal.

Na een succesvolle primeur in 2017 staat de zondagmiddag weer in het teken van de ploegentijdrit.

Uiteraard zorgen we op beide dagen op het sfeervolle Wielplein weer voor een hapje, drankje en gezellige muziek.

Samenwerking RTV de Leeuwen verlengd

In 2017 was de eerste editie van de RABO Ploegentijdrit. Dit gebeurde in samenwerking met Ren- en Toer Vereniging de 'Leeuwen' (RTV). In deze ploegentijdrit reden 65 teams van vier wielrenners zes ronden over een zeer afwisselend, feestelijk en volledig afgesloten parcours van ca. 6 km waarvan 2,5 km over de Waalbandijk.

De reacties van deelnemers, toeschouwers en beide organiserende partijen waren zeer positief. Daarom krijgt de samenwerking een vervolg op zondag 2 september. Dan wordt voor de tweede maal een ploegentijdrit georganiseerd.

Naast de samenwerking met RTV De Leeuwen staan we ook open voor een samenwerking met andere verenigingen. Verenigingen die interesse hebben in een samenwerking of die vragen hebben, kunnen contact opnemen via info@dijkensport.nl.

DijkenLopers bedwingen 7 heuvelen

Van de bijna 500 bedrijventeams bij de Zevenheuvelenloop van afgelopen zondag eindigden onze beide teams op de 28e en 379e plaats.

Van de 19 DijkenLopers, die de heuvelachtige 15 km bedwongen, noteerden Chris van Sonsbeek (1.01.42 uur) en Marion van de Veerdonk (1.16.44)
– beiden uit Appeltern – de snelste tijden.

Het was voor onze lopers weer een prachtige dag met mooie persoonlijke sportieve prestaties.

PRIJSUITREIKING PK HARDLOOPCIRCUIT

Afgelopen vrijdag zijn – met een feestelijk hapje en drankje – de prijzen van het PK HardloopCircuit uitgereikt door manager Freddy van Maurik van PK Runningshop in Dodewaard.

Dit circuit is een samenwerkingsverband van de Drutenloop, de 8 van Boveneind, de Appelternloop en de DijkenLoop (van DijkenSport.nl). Hardlopers die dit jaar minstens drie van deze vier loopevenementen volbrachten, maakten kans op een PK-waardebon van 100 euro. Het ging dus om het finishen en niet om de afstand of eindtijd.

Freddy van Maurik complimenteerde ook Actief Maas en Waal. Want mede dankzij de enthousiaste werving van deze ‘sportpromotor’ waren er dit jaar 14 jeugdige hardlopers die drie of vier keer waren gefinisht. Zij hebben inmiddels een leuke goodiebag thuisbezorgd gekregen.

Op de foto staan vlnr: Jan Govers, Freddy van Maurik, Erico Schiks, Tonnie Bremer, Ton Megens, Frank Laurant en Marjon Hoenselaar (Dian Oostijen ontbreekt op de foto).

Dank voor geslaagd weekend DijkenSport!

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde editie van DijkenSport.nl met in totaal zo'n 5500 deelnemers! Het weer was perfect en ook de nieuwe start- en finishlocatie is erg goed bevallen.

De uitslagen van de hardloopwedstrijden (TrailRun, Rabo jeugdlopen en DijkenLoop) zijn te vinden op onze website.

En ook de uitslag van de ploegentijdrit staat daar op.

Verbeterpunten
Door de behoorlijk ingrijpende omzetting van ons programma zijn we wel
wat verbeterpunten tegengekomen, met name bij de skeelertocht.
Daar gaan we uiteraard mee aan de slag.

Foto’s
Onze fotografen hebben ontzettend veel foto’s gemaakt.
Deze zijn binnenkort te zien op Facebook en in de fotoalbums op onze website.
Dus like onze Facebookpagina en mis niks!

Bedankt allemaal
Tot slot willen iedereen hartelijk danken! Zonder alle enthousiaste deelnemers, hulpvaardige vrijwilligers, betrokken sponsoren en het aanwezige publiek was het nooit zo’n succes geweest!

Noteer maar alvast in je agenda:
de 19e editie van DijkenSport.nl is op 1 en 2 september 2018.

Graag tot volgend jaar!

Daginschrijving Trailrun en skeeleren

De inschrijving voor alle onderdelen van de 18e editie van DijkenSport.nl is inmiddels gesloten.

Er kan alleen nog ter plekke ingeschreven worden voor de TrailRun op zaterdag en de skeelertocht op zondag.

TrailRun:
Zaterdag is er tussen 9.00 en 10.00 uur daginschrijving voor de TrailRun op de Maaslanden in Appeltern.

Skeelertocht:
Zondag is er tussen 8.00 en 9.00 uur daginschrijving voor de skeelertocht bij s.v. Leones in Beneden-Leeuwen.

Inschrijving Dijkenloop sluit 1-9 om 21:00 u

Dit weekend is het zover: de 18e editie van DijkenSport.nl!
Heb je jezelf nog niet ingeschreven, wacht dan niet te lang.

Voor skeeleren en hardlopen (TrailRun, jeugdlopen, ColorRun en DijkenLoop 21,1 km - 15 km - 10 km - 5,6 km)

sluit de inschrijving op vrijdag 1 september om 21.00 uur.

Op zaterdag kan er ter plekke nog wel ingeschreven worden voor de TrailRun.
En op zondag is er nog daginschrijving voor het skeeleren.

We hebben géén daginschrijving voor de DijkenLoop, jeugdlopen en ColorRun.

Persgroep promoot Dijkensport.nl

Vorige week 'bezegelden' DijkenSport.nl en de Persgroep het contract 2017 voor de promotie van onze vijf sportieve onderdelen in de Gelderlander en in diverse huis-aan-huisbladen in de wijde regio.

De ondertekening vond plaats door Monique Mulders van de commissie PR & Communiciatie en Pascal Ketelaars, salesmanager van de Persgroep.

Dit gebeurde op de nieuwe start- en finishlocatie aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen.

Startnummers Dijkenloop verstuurd

Onze trouwe inpakploeg is weer druk bezig geweest. Alle deelnemers die zich voor 19 augustus ingeschreven hebben voor hardlopen of skeeleren zullen vandaag of morgen hun startnummer in de brievenbus ontvangen.

Maak een foto van jouw startnummer, upload dit onder het Facebookbericht en laat zo anderen weten dat jij erbij bent op 2 en/of 3 september!

Startnummerverdeling
Voor het publiek hebben we de startnummers wat duidelijker gemaakt. In het gekleurde blok naast het startnummer staat de afstand vermeld.

Bij de jeugdlopen werken we met een soortgelijk systeem:
* 1 km (1 t/m 6 jaar) > blauwe sticker
* 1 km (7 en 8 jaar) > gele sticker
* 1 km (9 t/m 12 jaar) > rode sticker
* 2 km (9 t/m 12 jaar) > groene sticker

De inschrijving voor hardlopen, skeeleren en ploegentijdrit
loopt nog t/m 1 september.

Testloop nieuwe parcoursen Dijkenloop

Zondagmorgen 20 augustus kunnen hardlopers de vier nieuwe parcoursen verkennen. Deelnemers lopen hun eigen tempo.

De vier starts zijn op de – eveneens nieuwe – start- en finishlocatie aan de Wielstraat bij de Wiel in Beneden-Leeuwen.

De starttijden zijn als volgt:
9.00 uur: halve marathon
9.30 uur: 15 km
10.00 uur: 10 km
10.15 uur: 5,6 km

Omdat het een testloop is, zijn er geen afzettingen en drankposten onderweg. Deelnemers zorgen dus zelf voor voldoende drinken. Bij elke afstand rijdt voor- en achterop een begeleidende fietser. De lopers krijgen ook een routebeschrijving mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Film Sportief Genieten Dankzij de Dijken

Met trots presenteren wij hierbij...
'Sportief Genieten Dankzij De Dijken - The Movie'!

We nemen je mee naar het Land van Maas en Waal; het land van genieten, ontdekken, cultuur en ondernemen! Het filmpje geeft een fantastisch beeld van het mooie Land van Maas en Waal waarin DijkenSport.nl zich afspeelt.

Want wat maakt Maas en Waal tot een ondernemend, verrassend en cultureel stukje Nederland waar het ook nog eens volop genieten is? Het antwoord op die vraag geeft het korte en dynamische filmpje ’Sportief Genieten Dankzij de Dijken’ dat vanaf nu ook te vinden is op onze social media kanalen.

Slogans "Maas en Waal, land van ..."
Naast geweldige beelden van ons evenement zijn ook de vier slogans voor de profilering van het Land van Maas en Waal te zien, vertaald in treffende beelden van mooie plekken in de gemeente West Maas en Waal. Deze plekken komen ook terug in ons sportieve programma in het eerste weekend van september.

Ben jij inwoner, ondernemer of fan van Maas en Waal? Treedt op als trotse ambassadeur en deel zoveel mogelijk de link naar het filmpje! En doe vooral mee aan een (of meer) van onze onderdelen. Inschrijven voor hardlopen, skeeleren en wielrennen kan nog.

Nieuw parcours Dijkenloop en Trailrun


Zowel bij de TrailRun als bij de DijkenLoop zijn de start- en finishlocaties dit jaar verhuisd naar een nieuwe, bijzondere en sfeervolle plek. Daardoor zijn ook alle routes vernieuwd.

Op zaterdagochtend 2 september starten de Trailrunners bij Strandpaviljoen Maaslanden in Appeltern en trailen daarna door natuurgebied De Moringerwaarden. Het parcours van 7,5 km kent veel ongerepte natuur. Ga je voor 15 km dan loop je deze ronde nog een keer.

's Avonds staan in Beneden-Leeuwen de jeugdonderdelen - Rabo Jeugdlopen en Pax ColorRun - centraal. Ook zij starten en finishen op een andere locatie, namelijk bij de Wiel. De jeugdlopen van 1 en 2 km gaan deels door het dorp en deels over het onverharde pad bij de Wiel. Hierdoor blijven de kinderen langer in het zicht van het enthousiast aanmoedigende publiek!

Na de jeugdlopen wordt het gekleurde poeder uit de kast gehaald en kan de ColorRun beginnen. De route loopt dit jaar rond de Wiel en deze ronde wordt twee maal afgelegd. Voor de promotie van de ColorRun worden we ondersteund door de Pax-leerlingen die komend schooljaar het vak BSM (Bewegen-Sport-Maatschappij) gaan volgen.

Op zondag 3 september staat de DijkenLoop op het programma. Start en finish van alle afstanden zijn bij het gezellige WielPlein aan de Wielstraat.

Je kunt kiezen uit 4 verschillende afstanden:

Kortom: nieuwe start/finishlocaties, nieuwe parcoursen, nog meer beleving en muziek en tot slot gezellig nagenieten op het WielPlein!

Ga voor inschrijven naar onze inschrijfpagina.

Dank aan fruittelers en landeigenaren

Al vanaf de start van het Bourgondisch Fruitwandelen, later uitgebreid met Bourgondisch Fruitfietsen, ondersteunen verschillende Maas en Waalse bedrijven ons bijzondere evenement. Elk jaar stellen ze hun boomgaarden en weilanden ter beschikking voor deze mooie tochten. En vanzelfsprekend is fruit ook een onderdeel van de Bourgondische traktatie. Ook dit jaar beloven de tochten op 2 september door deze steun weer bijzonder mooi te worden.

Dank aan fruittelers en landeigenaren
We willen de fruittelers en landeigenaren eens in het zonnetje zetten, samen met hun mooie en gezonde producten. Zonder de medewerking van deze ondernemers zouden de routes niet die geweldige uitstaling hebben. Door natuur, over paden en door het groen van de boomgaarden met de vruchten die rijpen aan de bomen.

Zo mooi als de bloesems in het voorjaar zijn, zo mooi zijn de bijna rijpe vruchten die zwaar aan de takken hangen. Heel veel dank is de commissie verschuldigd aan deze ondersteuning. Zonder anderen tekort te willen doen, willen we de voortrekkers van het eerste uur in het bijzonder bedanken.

Leuke actie
Aan deze dankbetuiging verbinden we een leuke actie. Iedereen die in de maand juli een streekproduct koopt in de automaten van een van deze bedrijven, maakt kans op een gratis startbewijs voor een van de Bourgondische wandel- of fietstochten.

Bij elk van de onderstaande bedrijven zijn een aantal tegoedbonnen voor een gratis startbewijs verstopt in een automaat. Mocht je zo’n tegoedbon aantreffen, dan kun je die omwisselen voor een startbewijs. Dit kan door in te schrijven via de inschrijfpagina. Je kiest het onderdeel bij het wandelen of fietsen en vult de code in bij het vakje sponsor. Wij zorgen voor de verdere correcte afhandeling.

Deelnemende bedrijven:
*Geert en Bianca van Aanholt, Boven-Leeuwen
*Pieter de Keijzer, Boven-Leeuwen
*Gebr. Van der Zandt, Puiflijk
*Fam. Van Zoelen, Druten

Winactie Dijkensport

UPDATE 12-6-2017: DE WINNARES VAN ONZE WINACTIE IS BEKEND!
Lees helemaal onderaan wie de prijs in ontvangst heeft mogen nemen.

In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september vindt alweer de 18e editie van DijkenSport.nl plaats, met op zaterdag o.a. het Bourgondisch Fruitfietsen. Wellicht heb je jezelf al ingeschreven en zie je - net zoals wij - al erg uit naar dit gezellige, sportieve weekend. Voor alle sportievelingen onder ons hebben we nu een leuke winactie.

Wij mogen – in samenwerking met Profile Romijnders - een handige (afpak-) fietstas gevuld met een fietscomputer verloten onder een van de deelnemers aan onze Facebook winactie.

Hoe kun je meedoen?

 • Like de Facebook pagina van DijkenSport.nl
 • Like de Facebook post met daarin de aankondiging van de winactie
 • Plaats jouw meest sportieve foto als reactie in de aankondiging van de winactie op Facebook
 • De leukste, gekste of grappigste foto wint.

Algemene voorwaarden:

 • Deelname is alleen geldig wanneer de pagina en post van DijkenSport.nl zijn geliked
 • De actie loopt van donderdag 25 mei tot en met woensdag 7 juni 2017
 • De winnaar wordt bekend gemaakt op onze Facebook-pagina op donderdag 8 juni 2017 en wordt gecontacteerd via een privébericht
 • De prijs is niet inwisselbaar voor geld
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd
 • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook
 • De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan DijkenSport.nl

And the winner is...

Carin de Vaan Peters is de gelukkige winnares geworden van de fietstas en een fietscomputer.

De dochter van Carin showt trots de gewonnen prijs.

Van harte gefeliciteerd!

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur

UPDATE 6 mei: Bekijk de sfeerfoto's van de bevrijdingsvuur-estafette.

Het DijkenLoopteam heeft in de nacht van 4 op 5 mei voor de zesde keer het landelijk bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald. Waarnemend burgemeester Bert van Swam overhandigde daar de fakkel aan het team. De estafettelopers brachten het vuur naar alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal.

Hiermee gaven zij symbolisch uiting aan de overtuiging dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en doorgegeven moet worden. Bij elk monument staken zij een kaars aan en stonden – samen met vertegenwoordigers van lokale comités – stil bij de slachtoffers die hun leven gaven voor de vrijheid.

Van Wageningen naar Stoottroeperskapel
Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen liep het complete team via de Zandstraat naar het laatste monument: de Stoottroeperskapel. Daar nam burgemeester Thomas Steenkamp rond 9.35 uur het bevrijdingsvuur in ontvangst. Het DijkenLoopteam werd begeleid door twee gemeentebusjes die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten voeren.

Programma
Het programma met het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten ziet er als volgt uit (tijden bij benadering):
3.50 uur Wamel (Dorpsstraat)
4.30 uur Dreumel (Waalbandijk)
4.55 uur Dreumel (Rooijsestraat)
5.55 uur Alphen (Burg. Baltussenplein)
6.50 uur Maasbommel (Raadhuisdijk)
7.45 uur Appeltern (Maasdijk)
8.50 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat)
9.20 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof)
9.35 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel)

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Inschrijving wandelen en fietsen start 9 april

Het aftellen is begonnen. Op zondag 9 april om 8.00 uur start de inschrijving voor de Bourgondische onderdelen.

De commissie Wandelen en Fietsen is er in geslaagd om in alle routes weer wat leuke en verrassende wijzigingen aan te brengen.

Bourgondisch Fruitwandelen
Zonder al te veel te verklappen, kunnen we wel vermelden dat er nog meer prachtige natuur in de uiterwaarden wordt aangedaan. Ook is er in Boven-Leeuwen een nieuwe, mooie rustpost bij gekomen.

Je kunt ook dit jaar weer kiezen uit verschillende afstanden: 6 km, 11 km, 18 km en 27 km.

Bourgondisch Fruitfietsen
Fietsers hebben de keuze uit een tocht van 45 of 65 kilometer. Ook hier zijn de routes wat veranderd zodat je nog meer mooie plekken in het prachtige Land van Maas en Waal gaat ontdekken.

Limieten
Om op de routes voldoende ruimte voor iedereen te houden, hebben we limieten ingesteld. De limiet bij de wandelaars is 3100 deelnemers. De limiet bij de fietsers is 900 deelnemers. Zo gauw deze aantallen zijn bereikt, sluit de inschrijving. Vol is vol!