DijkenSport.nl

Nieuws

Organisatie DijkenSport.nl verjongt

5 juli 2018 – Soms is het tijd voor nieuw bloed in de organisatie. Niet alleen binnen het bestuur maar ook binnen de commissies. Een ervaren en zeer betrokken bestuurslid, Jac van de Pol, heeft dit jaar afscheid genomen van het bestuur. Wij zijn hem heel dankbaar voor het vele werk dat hij in al die jaren voor ons heeft gedaan. En door de brand nog steeds doet. Een nieuw bestuurslid is Gerard Kosters. Hij heeft ‘hulpverlening en inrichting start-finish locatie’ in zijn portefeuille. Ook bij diverse commissies zijn er verjongingen te bespeuren. Maar liefst drie jonge vrijwilligers gaan zich inzetten om ook dit jaar DijkenSport.nl goed op de kaart te zetten. Deze nieuwe krachten zijn: - Diëgo Alblas, commissie Hardlopen; - Nancy van Eck, commissie PR & Communicatie; - Jelle Kosters, commissie Start/Finish en Verzorging. Wij zijn heel blij met deze ontwikkelingen en wensen hen veel succes om samen weer een geweldig evenement neer te zetten.

Ambassadeur Maas en Waal in Beweging

21 juni 2018 – Stichting Maas en Waal in Beweging is begin 2017 opgericht. Sinds kort is DijkenSport.nl een van de ambassadeurs van deze stichting. De stichting heeft als doelstelling om dagelijks bewegen en gezond eten en drinken voor alle inwoners van de gemeentes West Maas en Waal en Druten mogelijk en vanzelfsprekend te maken. De stichting ondersteunt initiatieven, die gericht zijn op gezonde leefstijl, met advies en koppeling met andere partners in de regio. Op 30 mei jl. hebben ook wij onze bijdrage geleverd aan het symposium. De doelstelling van Maas en Waal in Beweging is om in 2022 de gezondste regio van Nederland te worden. Uit dit symposium zijn al zeer leuke initiatieven en activiteiten voortgekomen. Voor meer informatie zie www.maasenwaalinbeweging.nl. Heeft u als inwoner leuke ideeën voor initiatieven die gezondheid bevorderen? Neem dan contact op via info@maasenwaalinbeweging.nl.

Dijkensport.nl in de brand, uit de brand

16 juni 2018 – In maart heeft er een grote brand gewoed in het pand waar wij ons magazijn hebben. Sinds die tijd is een selecte groep vrijwilligers bezig geweest om duidelijkheid te verschaffen over wat er allemaal verloren is gegaan. Hierna kwam het herstellen en schoonmaken van materialen met beperkte schade en het vaststellen welke materialen opnieuw aangeschaft moeten worden. Dit was een enorme klus. Deze werkzaamheden kwamen bovenop de werkzaamheden die al uitgevoerd worden om het evenement voor dit jaar weer voor te bereiden. DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS die zich ook hier weer voor ingezet hebben (en nog steeds doen)! Actie medewerkers Rabobank Rabobank Maas en Waal heeft intern een actie opgezet om te gaan wandelen voor Dijkensport. Van 18 juni t/m 22 juli tellen zij iedere stap die hun medewerkers zetten. Iedere stap is geld waard. Zo hopen zij een mooi bedrag op te halen om ons uit de brand te helpen. In week 31 zullen de stappen geteld worden en wordt duidelijk hoeveel zij bij elkaar gewandeld hebben. Wij waarderen deze actie enorm en zijn dankbaar voor zoveel hulp van vrijwilligers en sponsors!

Dijkensport present bij Open Maas en Waal

24 mei 2018 – Op zaterdag 2 juni vindt Open Maas en Waal plaats. Bij verschillende bedrijven, scholen, gemeenten en verenigingen kun je deze dag een kijkje achter de schermen nemen. Ook wij doen mee! We laten je zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een groot evenement. Je kunt ons vinden bij Moeke Mooren in Appeltern. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers Bij zo'n grote organisatie kunnen wij uiteraard niet zonder de hulp van vele vrijwilligers. Vind je het leuk om duizenden deelnemers een geweldige en onvergetelijke dag te bezorgen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Kom op 2 juni gezellig even langs. We staan je graag te woord.

Sfeerimpressie DijkenSport.nl

30 april 2018 – Tijdens een eerdere editie van DijkenSport.nl is er een fantastisch filmpje gemaakt over ons evenement en onze veelzijdige regio. Het is een prachtige sfeerimpressie geworden waar we met recht trots op mogen zijn. Het duurt nog precies 4 maanden voordat onze 19e editie is. Maar om alvast in de stemming te komen, nemen we je met dit filmpje mee naar het Land van Maas en Waal: het land van genieten, ontdekken, cultuur en ondernemen. Bekijk hier de promofilm. Beleef het mee in het weekend van 1 en 2 september! Kom wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen, wielrennen en genieten!

Inschrijving wandelen & fietsen start 15-4

12 april 2018 – Het aftellen is weer begonnen. Op zondag 15 april om 8.00 uur start de inschrijving voor de Bourgondische onderdelen. Ieder jaar is het voor de commissie Wandelen en Fietsen weer een uitdaging om mooie, vernieuwde en verrassende routes uit te zetten. En het is ze weer gelukt! Bourgondisch Fruitwandelen De routes blijven voor de deelnemers een verrassing maar wel kunnen we verklappen dat de start- en finishlocatie dit jaar bij de Wiel is. Ook dit jaar is er weer de keuze uit verschillende afstanden: 6 km, 11 km, 18 km en 27 km. Bourgondisch Fruitfietsen Fietsers kunnen kiezen uit een tocht van 45 of 65 kilometer. Ook de fietsroutes zijn hier en daar wat gewijzigd zodat je op nog meer mooie plekken in het prachtige Land van Maas en Waal gaat komen. Limieten Om op de routes voldoende ruimte voor iedereen te houden, hebben we limieten ingesteld. De limiet bij de wandelaars is 3100 deelnemers. De limiet bij de fietsers is 900 deelnemers. Zo gauw deze aantallen zijn bereikt, sluit de inschrijving. Vol is vol! Inschrijven Ga voor inschrijven naar deze link en ben erbij op 1 september!

Inschrijven voor Dijkensport 2018

29 maart 2018 – Het is bijna zover... Vanaf 1 april kan er weer ingeschreven worden voor de volgende onderdelen: DijkenLoop (halve marathon, 10 kilometer (ook als bedrijvenloop) en 5 kilometer) TrailRun (10 kilometer) Jeugdlopen (650, 1300 en 1800 meter, voor jeugd van 1 t/m 12 jaar) ColorRun (3 kilometer, voor jeugd van 12 t/m 19 jaar) MTB tijdrit (individuele tijdrit voor jeugd van 7 t/m 14 jaar) Wielrennen (ploegentijdrit van 36 km voor teams van 4 renners) Skeeleren (vrije tocht van 42 kilometer) Ga voor inschrijven direct naar de inschrijfpagina door te klikken op deze link. Bourgondische onderdelen Liefhebbers van het Bourgondisch Fruitwandelen en Bourgondisch Fruitfietsen moeten nog heel even geduld hebben. De inschrijving voor deze onderdelen start op zondag 15 april om 8:00 uur.

Start training DijkenLoop op 3-4

27 maart 2018 – Op dinsdag 3 april begint de training voor de 19e Maas en Waalse DijkenLoop. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen. Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen niveau-groep. Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10 of 21,1 km). Voor meer info en opgave voor de training kun je contact opnemen met Marion van de Veerdonk (0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl)

Dijkensport gaat door ondanks brand

26 maart 2018 – Afgelopen week heeft er een grote brand gewoed in het pand waar wij ons magazijn hebben. Hoogstwaarschijnlijk is bijna alles verloren gegaan. Echt verschrikkelijk, met name voor alle vrijwilligers en magazijnbeheerders die er ontzettend veel uren in gestopt hebben om alles netjes op te ruimen en te ordenen. Maar we laten ons niet kisten en zetten er met z'n allen onze schouders onder om in het weekend van 1 en 2 september weer een geweldig evenement neer te zetten! Lees hier het artikel in De Gelderlander.

Programma DijkenSport 2018

17 maart 2018 – Het weekend van 1 en 2 september staat weer helemaal in het teken van DijkenSport.nl. Het duurt nog even maar we vinden het hoog tijd om het programma voor de 19e editie in 2018 bekend te maken. Op zaterdag 1 september staan de veelgeprezen Bourgondische Fruitwandeltochten en Bourgondische Fruitfietstochten op het programma. Al wandelend en fietsend genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft. Op zaterdagavond kan de jeugd tussen 12 en 19 jaar zich weer uitleven tijdens de ColorRun. NIEUW in 2018: MTB tijdrit Nieuw dit jaar is de MTB tijdrit voor de jeugd op zaterdagmiddag. Deze individuele tijdrit op mountainbikes is voor jongens en meiden tussen 7 en 14 jaar. Zij rijden over een grotendeels onverhard parcours rondom de Wiel. Op zondag 2 september gaan als eersten de skeelers van start. Voor hen is een mooie en verbeterde recreatieve skeelertocht uitgezet. Er zijn onderweg verzorgingsposten en de afstand is 42 km (marathon). Daarna klinken de startschoten van de hardlooponderdelen. Hardlopers hebben de keuze uit: - halve marathon - 10 km bedrijvenloop - 10 km individueel - 5 km - 2 km jeugdloop - 1 km jeugdloop Trailrun verplaatst De TrailRun vindt dit jaar plaats op zondag op een nieuw parcours van 10 km. Start en finish zijn, net zoals bij de andere onderdelen, bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Deelnemers aan de TrailRun ontdekken de prachtige natuur van de uiterwaarden aan de Waal. Na een succesvolle primeur in 2017 staat de zondagmiddag weer in het teken van de ploegentijdrit. Uiteraard zorgen we op beide dagen op het sfeervolle Wielplein weer voor een hapje, drankje en gezellige muziek.