DijkenSport.nl

Nieuws

Mini-enquĂȘte deelname DijkenSport.nl

29 september 2018 – Voor onze evaluatie van de 19e editie van DijkenSport.nl hebben we een mini-enquête opgesteld. Zouden wij een minuut van jullie tijd mogen om deze enquête in te vullen? Dat zou ons enorm helpen. Ga hiervoor naar deze link en vul de 3 korte vragen in. Alvast bedankt!

Foto's 19e DijkenSport.nl staan online

13 september 2018 – Er zijn zo ontzettend veel mooie foto's gemaakt en het heeft misschien even geduurd maar ze staan er nu allemaal op! Ben jij ook gespot door een van onze fotografen? Check de fotoalbums op onze website en op onze Facebook pagina. Wil je een foto in grotere resolutie ontvangen? Stuur dan een mail naar info@dijkensport.nl en vermeld hierin duidelijk om welke foto het gaat. Bij een foto van de website graag het fotonummer doorgeven dat achter de laatste 'slash' staat.

Clip Bourgondisch Fruitwandelen door Lou

7 september 2018 – Tijdens het Bourgondisch Fruitwandelen is er door Lou Kruisbergen een mooie videoclip gemaakt. Wat is het leuk om dat nog eens terug te zien! Even nagenieten van een heel bijzondere plek waar de wandelaars van de 6 km zich mochten vergapen aan al het sprookjesachtige wat onze plaatselijke kunstenaar Ed van Heck te bieden heeft. Klik hier om het filmpje van Lou te bekijken.

Winnaars speurtocht fruitwandeltocht

6 september 2018 – De 6 km wandeltocht van het Bourgondisch Fruitwandelen is voornamelijk voor ouders met kinderen bedoeld. Speciaal voor de kinderen hadden we op deze route een leuke speurtocht uitgezet. Er waren bijna alleen maar goed ingevulde lijsten! Wat hebben de kinderen goed opgelet tijdens het wandelen. Grote complimenten voor alle kinderen! Er waren in totaal 3 prijzen om te verloten. De gelukkige winnaars zijn geworden: * Iris Janssen (5 jaar) uit Dreumel * Eva van Maurik (10 jaar) uit Beneden Leeuwen * Anouk van Dijk (6 jaar) uit Tiel Iris heeft haar prijs al ontvangen (een cadeaubon van €10,- van Ohlala). Kijk haar stralen! De andere kinderen ontvangen hun prijs deze week nog.

Bedankt trouwe vrijwilligers en partners!

4 september 2018 – Begin dit jaar werd ons magazijn getroffen door een brand waardoor veel materiaal verloren ging. Door de inzet en de ondersteuning van alle vrijwilligers en partners is het weer gelukt om een geweldig sportweekend te organiseren. Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe is n.a.v. de brand een wandelactie gestart en heeft hiermee een bedrag van € 1.658,87 bij elkaar gewandeld. Tijdens het weekend overhandigde Nanette van Sommeren namens de Rabobank een cheque met daarop dit prachtige bedrag aan onze voorzitter Ton Gradussen. Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe, ontzettend bedankt voor jullie spontane actie en support!

De Wijzer actiefste school Dijkensport.nl

4 september 2018 – Ook dit jaar kende de Rabo jeugdlopen met 195 DijkenLopers weer een enorm groot aantal jeugdige deelnemers! Naast de hardloopclinics, die de kinderen op school kregen van Actief Maas en Waal, is nóg een element toegevoegd om de jeugd te stimuleren. Nieuw in 2018: speciale wisselbeker! Vanaf dit jaar is er een speciale prijs voor de actiefste basisschool. Het gaat hierbij niet om het aantal deelnemers maar om het percentage leerlingen dat deelneemt. Met deelnamepercentages van 19 tot 22% waren de verschillen tussen de scholen in West Maas en Waal heel klein. Basisschool de Wijzer uit Beneden-Leeuwen is met een deelname van 49 van in totaal 232 leerlingen dit jaar de winnaar! Meer en beter bewegingsonderwijs Vanochtend verraste Marion van de Veerdonk - van de commissie Hardlopen - de jeugdige lopers van De Wijzer met de mooie wisselbeker. De beker werd overhandigd aan juf Liesanne die dit schooljaar alle gymlessen verzorgt. Een extra beloning voor de school die heeft ingestoken op meer en beter bewegingsonderwijs.

Inschrijving sluit op 31-8 om 24:00 uur

31 augustus 2018 – Vandaag, vrijdag 31 augustus, sluit om 24:00 uur de inschrijving voor het hardlopen en wielrennen. Er is geen daginschrijving voor deze onderdelen. Voor de skeelertocht kan er vandaag nog online ingeschreven worden en dan ligt jouw startnummer zondag netjes voor je klaar. Zondag kan er nog wel ter plekke ingeschreven worden voor de skeelertocht. Het belooft mooi weer te worden dus het kan druk zijn bij de daginschrijving. TIP: schrijf vandaag nog in!

Iedereen geniet dankzij de dijken!

25 augustus 2018 – Niet alleen de ruim 5000 fruitwandelaars, fruitfietsers, mountainbikers, dijkenlopers, trailrunners, jeugdlopers, colorrunners, skeeleraars en wielrenners komen aan hun sportieve trekken bij de 19e editie van DijkenSport.nl. Ook de aanwonenden van de parcoursen en het publiek op de start- en finishlocatie aan de Wiel in Beneden-Leeuwen kunnen het komend weekend volop Sportief Genieten Dankzij de Dijken en de sportievelingen feestelijk en gastvrij aanmoedigen. Ook voor hen is DijkenSport.nl één groot beweegfeest. Het programma in het kort: Vrijdag 31 augustus: Beneden-Leeuwen 20.30 uur opening DijkenSport.nl 2018 met BeweegFeest met DJ Ronn Laam met muziekmarathon uit de jaren 80 – 90 – 00 in en bij de feesttent aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen (het tijdelijke WielPlein) Zaterdag 1 september: Beneden-Leeuwen e.o. 8.00 uur start Bourgondisch Fruitwandelen 9.00 uur start Bourgondisch Fruitfietsen 12.00 uur finish Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen en start van het BeweegFeest op het WielPlein met DJ en artiesten 17.00 uur vier starts van de Rabo MTB tijdrit bij de Wiel (NIEUW) 20.00 uur start Pax ColorRun (twee ‘kleurrijke’ rondjes rond de Wiel) 20.30 uur vervolg BeweegFeest met DJ op het WielPlein Zondag 2 september: Beneden-Leeuwen, Wamel en Dreumel 9.00-9.15 u start vrije skeelertocht van 42 km op de Sportlaan 9.30 uur start 21,1 km DijkenLoop 9.40 uur vier starts van de Rabo jeugdlopen op de Wielstraat (650, 1300 meter en 1800 meter) 10.30 uur start 10 km DijkenLoop en 10 km Bedrijvenloop (NIEUW) 10.35 uur start Uit®waarde TrailRun 10 km op de Wielstraat (NIEUW) 10.45 uur start 5 km DijkenLoop (twee rondes van 2,5 km) 13.00 uur start Rabo Ploegentijdrit (6 rondjes van 6 km met maximaal 75 ploegen van 4 personen (die om de 2 minuten starten) 16.00 uur vervolg BeweegFeest met DJ op het WielPlein 20.00 uur einde 19e DijkenSport.nl Inschrijven tot en met 31 augustus Individuele hardlopers, skeeleraars en wielrenners kunnen nog tot en met 31 augustus inschrijven via onze website.

Inschrijven hardlopen, skeeleren, wielrennen

18 augustus 2018 – Tot uiterlijk vrijdag 31 augustus kan er nog ingeschreven worden voor het hardlopen, skeeleren en wielrennen. Bij de DijkenLoop kun je kiezen uit de volgende afstanden: * halve marathon * 10 kilometer individueel * 10 kilometer bedrijvenloop (inschrijving sluit op 25-8) * 5 kilometer * jeugdlopen (verschillende leeftijdscategoriën) * trailrun 10 kilometer Wielrenners kunnen zich nog aanmelden voor de ploegentijdrit. We hebben ruimte voor 75 teams. De voorlopige deelnemerslijst is te vinden op onze website bij het onderdeel Wielrennen. Jeugdige mountainbikers (7 t/m 14 jaar) leggen op zaterdagmiddag een mooi en uitdagend parcours rondom De Wiel af in een individuele tijdrit. De skeelertocht is een vrije tocht van 42 km. Bij online inschrijving ligt het startnummer op zondag 2 september voor je klaar. Ook kan er nog ter plekke ingeschreven worden maar houdt dan rekening met extra wachttijd. De inschrijving voor Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is inmiddels gesloten.

Sluiting voorinschrijving 17-8 om 24.00 uur

17 augustus 2018 – Vandaag, vrijdag 17 augustus, om 24.00 uur sluit de voorinschrijving van de DijkenLoop. Wil je nog profiteren van een lager inschrijftarief, schrijf je dan vandaag nog in! Een bijkomend voordeel is dat we dan het startnummer en benodigde informatie per post naar je toe sturen. Tussen 18 en 31 augustus kan er ook nog ingeschreven worden maar dan ligt het inschrijfgeld wat hoger en moet je het startnummer zelf op komen halen. Bourgondische onderdelen zijn vol De inschrijving voor Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen is inmiddels gesloten vanwege het bereiken van de limieten. Daginschrijving skeeleren Alleen voor de skeelertocht kan er op zondag 2 september ter plekke nog ingeschreven worden. Voor alle andere onderdelen is geen daginschrijving.