31 aug + 1 sep 2019

PK HardloopCircuit

PK HardloopCircuit

Sinds 2013 zijn de organisaties van vier regionale hardloopevenementen een uniek samenwerkingsverband aangegaan. In het PK HardloopCircuit zijn de Drutenloop, De 8 van Boveneind, de Appelternloop en DijkenSport.nl vertegenwoordigd.

Onder de hardlopers die aan minstens drie van de vier evenementen meedoen, worden zestien waardebonnen verloot. Acht bonnen van 100 euro voor deelnemers vanaf 16 jaar en acht bonnen van 25 euro (met een sportattribuut) voor de jeugd tot en met 15 jaar zijn beschikbaar gesteld door de sponsor van het hardloopcircuit:
PK Runningshop in Dodewaard.

Welke afstand en welke tijd gelopen wordt, is niet van belang. Kanshebbers op de 16 prijzen komen automatisch in een bestand dat wordt gebruikt voor de verloting. De basis voor de leeftijdsindeling is de datum van inschrijving voor het eerste evenement (Drutenloop of De 8 van Boveneind).

De uitreiking van de 16 waardebonnen vindt plaats medio oktober 2018 bij PK Runningshop in Dodewaard.
Logo PK HardloopCircuit 2013

Logo

Het logo van het PK HardloopCircuit symboliseert drie kenmerken van elk van de deelnemende evenementen: de dijken, de rivieren en de dorpskernen. Het logo is ontworpen door Thomas Kanters, in samenwerking met de scholieren van de bovenbouw van basisschool De Kleine Kern uit Appeltern.

Doelstelling

De organisaties van de vier hardloopevenementen vinden het belangrijk dat iedereen - jong en oud - zoveel mogelijk beweegt. Hardlopen is een prima manier van bewegen, waaraan iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. In het PK HardloopCircuit staat meedoen voorop en niet de prestatie! Het gaat dus om het finishen en niet om de eindtijd.

Promotie jeugd

De jeugd wordt ook bereikt door de samenwerking met Actief Maas en Waal. Dit is het samenwerkingsverband van sportverenigingen, basisscholen, Pax Christi College, Stichting Voormekaar en de gemeenten Druten en West Maas en Waal.

De vier deelnemende regionale hardloopevenementen zijn:

• 12e Drutenloop op 8 april (www.drutenloop.nl)
• 8e De 8 van Boveneind op 26 mei (www.de8vanboveneind.nl)
• 30e Appelternloop op 7 juli (www.komnaardekern.nl)
• 19e DijkenLoop op 2 september (onderdeel van DijkenSport.nl)
Nieuwe PK HardloopCircuit