DijkenSport.nl

Nieuws

Programma DijkenSport 2018

17 maart 2018 – Het weekend van 1 en 2 september staat weer helemaal in het teken van DijkenSport.nl. Het duurt nog even maar we vinden het hoog tijd om het programma voor de 19e editie in 2018 bekend te maken. Op zaterdag 1 september staan de veelgeprezen Bourgondische Fruitwandeltochten en Bourgondische Fruitfietstochten op het programma. Al wandelend en fietsend genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Maas en Waal te bieden heeft. Op zaterdagavond kan de jeugd tussen 12 en 19 jaar zich weer uitleven tijdens de ColorRun. NIEUW in 2018: MTB tijdrit Nieuw dit jaar is de MTB tijdrit voor de jeugd op zaterdagmiddag. Deze individuele tijdrit op mountainbikes is voor jongens en meiden tussen 7 en 14 jaar. Zij rijden over een grotendeels onverhard parcours rondom de Wiel. Op zondag 2 september gaan als eersten de skeelers van start. Voor hen is een mooie en verbeterde recreatieve skeelertocht uitgezet. Er zijn onderweg verzorgingsposten en de afstand is 42 km (marathon). Daarna klinken de startschoten van de hardlooponderdelen. Hardlopers hebben de keuze uit: - halve marathon - 10 km bedrijvenloop - 10 km individueel - 5 km - 2 km jeugdloop - 1 km jeugdloop Trailrun verplaatst De TrailRun vindt dit jaar plaats op zondag op een nieuw parcours van 10 km. Start en finish zijn, net zoals bij de andere onderdelen, bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. Deelnemers aan de TrailRun ontdekken de prachtige natuur van de uiterwaarden aan de Waal. Na een succesvolle primeur in 2017 staat de zondagmiddag weer in het teken van de ploegentijdrit. Uiteraard zorgen we op beide dagen op het sfeervolle Wielplein weer voor een hapje, drankje en gezellige muziek.

Samenwerking RTV de Leeuwen verlengd

14 januari 2018 – In 2017 was de eerste editie van de RABO Ploegentijdrit. Dit gebeurde in samenwerking met Ren- en Toer Vereniging de 'Leeuwen' (RTV). In deze ploegentijdrit reden 65 teams van vier wielrenners zes ronden over een zeer afwisselend, feestelijk en volledig afgesloten parcours van ca. 6 km waarvan 2,5 km over de Waalbandijk. De reacties van deelnemers, toeschouwers en beide organiserende partijen waren zeer positief. Daarom krijgt de samenwerking een vervolg op zondag 2 september. Dan wordt voor de tweede maal een ploegentijdrit georganiseerd. Naast de samenwerking met RTV De Leeuwen staan we ook open voor een samenwerking met andere verenigingen. Verenigingen die interesse hebben in een samenwerking of die vragen hebben, kunnen contact opnemen via info@dijkensport.nl.

DijkenLopers bedwingen 7 heuvelen

21 november 2017 – Van de bijna 500 bedrijventeams bij de Zevenheuvelenloop van afgelopen zondag eindigden onze beide teams op de 28e en 379e plaats. Van de 19 DijkenLopers, die de heuvelachtige 15 km bedwongen, noteerden Chris van Sonsbeek (1.01.42 uur) en Marion van de Veerdonk (1.16.44) – beiden uit Appeltern – de snelste tijden. Het was voor onze lopers weer een prachtige dag met mooie persoonlijke sportieve prestaties.

PRIJSUITREIKING PK HARDLOOPCIRCUIT

29 oktober 2017 – Afgelopen vrijdag zijn – met een feestelijk hapje en drankje – de prijzen van het PK HardloopCircuit uitgereikt door manager Freddy van Maurik van PK Runningshop in Dodewaard. Dit circuit is een samenwerkingsverband van de Drutenloop, de 8 van Boveneind, de Appelternloop en de DijkenLoop (van DijkenSport.nl). Hardlopers die dit jaar minstens drie van deze vier loopevenementen volbrachten, maakten kans op een PK-waardebon van 100 euro. Het ging dus om het finishen en niet om de afstand of eindtijd. Freddy van Maurik complimenteerde ook Actief Maas en Waal. Want mede dankzij de enthousiaste werving van deze ‘sportpromotor’ waren er dit jaar 14 jeugdige hardlopers die drie of vier keer waren gefinisht. Zij hebben inmiddels een leuke goodiebag thuisbezorgd gekregen. Op de foto staan vlnr: Jan Govers, Freddy van Maurik, Erico Schiks, Tonnie Bremer, Ton Megens, Frank Laurant en Marjon Hoenselaar (Dian Oostijen ontbreekt op de foto).

Dank voor geslaagd weekend DijkenSport!

4 september 2017 – We kunnen weer terugkijken op een geslaagde editie van DijkenSport.nl met in totaal zo'n 5500 deelnemers! Het weer was perfect en ook de nieuwe start- en finishlocatie is erg goed bevallen. De uitslagen van de hardloopwedstrijden (TrailRun, Rabo jeugdlopen en DijkenLoop) zijn te vinden op onze website. En ook de uitslag van de ploegentijdrit staat daar op. Verbeterpunten Door de behoorlijk ingrijpende omzetting van ons programma zijn we wel wat verbeterpunten tegengekomen, met name bij de skeelertocht. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Foto’s Onze fotografen hebben ontzettend veel foto’s gemaakt. Deze zijn binnenkort te zien op Facebook en in de fotoalbums op onze website. Dus like onze Facebookpagina en mis niks! Bedankt allemaal Tot slot willen iedereen hartelijk danken! Zonder alle enthousiaste deelnemers, hulpvaardige vrijwilligers, betrokken sponsoren en het aanwezige publiek was het nooit zo’n succes geweest! Noteer maar alvast in je agenda: de 19e editie van DijkenSport.nl is op 1 en 2 september 2018. Graag tot volgend jaar!

Daginschrijving Trailrun en skeeleren

1 september 2017 – De inschrijving voor alle onderdelen van de 18e editie van DijkenSport.nl is inmiddels gesloten. Er kan alleen nog ter plekke ingeschreven worden voor de TrailRun op zaterdag en de skeelertocht op zondag. TrailRun: Zaterdag is er tussen 9.00 en 10.00 uur daginschrijving voor de TrailRun op de Maaslanden in Appeltern. Skeelertocht: Zondag is er tussen 8.00 en 9.00 uur daginschrijving voor de skeelertocht bij s.v. Leones in Beneden-Leeuwen.

Inschrijving Dijkenloop sluit 1-9 om 21:00 u

30 augustus 2017 – Dit weekend is het zover: de 18e editie van DijkenSport.nl! Heb je jezelf nog niet ingeschreven, wacht dan niet te lang. Voor skeeleren en hardlopen (TrailRun, jeugdlopen, ColorRun en DijkenLoop 21,1 km - 15 km - 10 km - 5,6 km) sluit de inschrijving op vrijdag 1 september om 21.00 uur. Op zaterdag kan er ter plekke nog wel ingeschreven worden voor de TrailRun. En op zondag is er nog daginschrijving voor het skeeleren. We hebben géén daginschrijving voor de DijkenLoop, jeugdlopen en ColorRun.

Persgroep promoot Dijkensport.nl

28 augustus 2017 – Vorige week 'bezegelden' DijkenSport.nl en de Persgroep het contract 2017 voor de promotie van onze vijf sportieve onderdelen in de Gelderlander en in diverse huis-aan-huisbladen in de wijde regio. De ondertekening vond plaats door Monique Mulders van de commissie PR & Communiciatie en Pascal Ketelaars, salesmanager van de Persgroep. Dit gebeurde op de nieuwe start- en finishlocatie aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen.

Startnummers Dijkenloop verstuurd

24 augustus 2017 – Onze trouwe inpakploeg is weer druk bezig geweest. Alle deelnemers die zich voor 19 augustus ingeschreven hebben voor hardlopen of skeeleren zullen vandaag of morgen hun startnummer in de brievenbus ontvangen. Maak een foto van jouw startnummer, upload dit onder het Facebookbericht en laat zo anderen weten dat jij erbij bent op 2 en/of 3 september! Startnummerverdeling Voor het publiek hebben we de startnummers wat duidelijker gemaakt. In het gekleurde blok naast het startnummer staat de afstand vermeld. Bij de jeugdlopen werken we met een soortgelijk systeem: * 1 km (1 t/m 6 jaar) > blauwe sticker * 1 km (7 en 8 jaar) > gele sticker * 1 km (9 t/m 12 jaar) > rode sticker * 2 km (9 t/m 12 jaar) > groene sticker De inschrijving voor hardlopen, skeeleren en ploegentijdrit loopt nog t/m 1 september.

Testloop nieuwe parcoursen Dijkenloop

15 augustus 2017 – Zondagmorgen 20 augustus kunnen hardlopers de vier nieuwe parcoursen verkennen. Deelnemers lopen hun eigen tempo. De vier starts zijn op de – eveneens nieuwe – start- en finishlocatie aan de Wielstraat bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. De starttijden zijn als volgt: 9.00 uur: halve marathon 9.30 uur: 15 km 10.00 uur: 10 km 10.15 uur: 5,6 km Omdat het een testloop is, zijn er geen afzettingen en drankposten onderweg. Deelnemers zorgen dus zelf voor voldoende drinken. Bij elke afstand rijdt voor- en achterop een begeleidende fietser. De lopers krijgen ook een routebeschrijving mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.